Ο Οίκος Ευγηρίας Κυθήρων «ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΟΝ»  ανακοινώνει ότι ενόψει της ανακαίνισης της κουζίνας του Γηροκομείου θα προβεί στην συλλογή προσφορών για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών catering για την ημερήσια σίτιση των Τροφίμων του Γηροκομείου και για διάστημα 90 ημερών (20 Μαρτίου 2023  - 20 Ιουνίου 2023).

Οι υπηρεσίες catering αφορούν τους 55 Τροφίμους του Γηροκομείου.

Κριτήριο κατακύρωσης της ανάθεσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφοράς βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) στο μενού που έχει καταρτιστεί από το Γηροκομείο.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να καταθέσουν την προσφορά τους αυτοπροσώπως, ταχυδρομικά (με συστημένη επιστολή) ή μέσω courier μέχρι την Τρίτη 28/2/2023 και ώρα 14.00 μμ στη Γραμματεία του Γηροκομείου Κυθήρων. 

Αποδεκτές είναι οι προσφορές που έχουν φθάσει έγκαιρα στην προαναφερθείσα υπηρεσία μέχρι την ημερομηνία και  ώρα λήξης υποβολής προσφορών. 

Για περαιτέρω πληροφορίες για το μενού των Τροφίμων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 27360.33301, κ. Ματίνα Ανδρονίκου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Στις 19 Ιανουαρίου 2023 στα  γραφεία του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων στην Αθήνα έγινε μία σύντομη και σεμνή, αλλά …ασυνήθιστη τα τελευταία χρόνια εκδήλωση. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας SYNERGY κ. Παν. Ευ. Κορωναίος και η κυρία Ελένη Μπίτσιου, προσέφεραν στον Πρόεδρο του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Εμμ. Καλοκαιρινό και στο Δ.Σ., το οποίο βρισκόταν σε συνεδρίαση, το Βραβείο Αριστείας «Ευάγγελος Π. Κορωναίος» του έτους 2022 για την προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία των Κυθήρων και ενεχείρισαν επιταγή €5.000 ως ευγενική και συμβολική υποστήριξη για τις ανάγκες του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων «Κασιμάτειον».  Σημειωτέον ότι η εν λόγω εταιρεία, την οποία έχει ιδρύσει ο εκ Καραβά Κυθήρων επιχειρηματίας κ. Ευ. Κορωναίος, βοηθά πολλαπλώς το Γηροκομείο με προσφορά ποσοτήτων από τρόφιμα, εξεφράσθη δε κατά την εκδήλωση βράβευσης η πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας να συνεχίσει να συνεισφέρει στο Γηροκομείο με έμφαση στην προγραμματιζόμενη βελτίωση και αναβάθμιση όλων των εσωτερικών χώρων του  και των δωματίων των τροφίμων. Στην εκδήλωση ανεφέρθησαν όλοι στη μεγάλη συνεισφορά των εργαζομένων στο Γηροκομείο, όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία του και το σεβασμό των αναγκών των τροφίμων.

Ο πρόεδρος του Τριφυλλείου κ. Εμμ. Καλοκαιρινός και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της εταιρείας για το ενδιαφέρον τους και τις προσφορές τους στο Γηροκομείο Κυθήρων, το οποίο ενισχύει με σοβαρές συνεισφορές κατ’ έτος  το Τριφύλλειο Ίδρυμα, όπως προκύπτει  από τους ετήσιους ισολογισμούς του.

Η εκδήλωση αυτή, αλλά κύρια η προσφορά και η πρόθεση για βοήθεια στο κοινωνικό έργο της περίθαλψης των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη, αποδεικνύει αφ’ ενός την κοινωνική ευαισθησία της εταιρείας και της διοίκησής της, που προχώρησε στη βράβευση και  παράλληλα και μία αναγνώριση όλων των προσπαθειών που καταβάλλει το Τριφύλλειο ίδρυμα εν μέσω πολλών αντιξοοτήτων και πολλαπλών προβλημάτων για το Γηροκομείο, παράλληλα δε πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα, το οποίο χρήσιμο είναι να μιμηθούν όσοι έχουν τη δυνατότητα να πράξουν αναλόγως.

 Η επιστολή βράβευσης της SYNERGY.

Με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας μας, ομόφωνα αποφασίστηκε να σας απονεμηθεί το Βραβείο Αριστείας «Ἑυάγγελος Π. Κορωναίος» του έτους 2022 για την προσφορά σας στην κοινωνία των Κυθήρων.

Συνάμα με την αναγνώριση του έργου σας η εταιρεία SYNERGY συμμετέχει με ένα συμβολικό ποσόν για την υποστήριξή σας στην κάλυψη αναγκών του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων Κασιμάτειον.

Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο σας, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για το προσωπικό του Γηροκομείου στο νησί, το οποίο με αυταπάρνηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας.

Ευχόμαστε ό,τι καλλίτερο για όλους σας, με Υγεία για την συνέχιση του κοινωνικού σας έργου.

Με εκτίμηση

Π. Κορωναίος.

 

 

 

Το Ίδρυμα Τριφύλλειον Νοσοκομείον Κυθήρων («Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων»)  με έδρα την Αθήνα, προκηρύσσει την θέση του Διευθυντού (Manager), ο οποίος θα είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο, θα προΐσταται του Διοικητικού και Οικονομικού προσωπικού και θα είναι υπόλογος έναντι του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Το Τριφύλλειο Ίδρυμα είναι μη κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και άρχισε να λειτουργεί το 1956. Ο κύριος σκοπός του Ιδρύματος είναι η χρηματοδότηση κοινωφελών έργων στα Κύθηρα, μεταξύ των οποίων πρωτεύουσα θέση κατέχει η εύρυθμη λειτουργία και η επιχορήγηση του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων. Τα εισοδήματα του Ιδρύματος προέρχονται από δωρεές και κληροδοτήματα που συνίστανται κατεξοχήν σε ακίνητα στην Ελλάδα και στην Αυστραλία.

Οι υποψήφιοι για την θέση αυτή θα πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι, πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σχολής συναφούς προς το αντικείμενο των καθηκόντων τους, να χειρίζονται άριστα την Αγγλική γλώσσα, να είναι άριστοι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και να έχουν ικανή εμπειρία στην διοίκηση συναφών Οργανισμών. Δεδομένης της φύσεως του αντικειμένου του Ιδρύματος, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγορά ακινήτων, ώστε να είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν την περιουσία του Ιδρύματος κατά τρόπο αποδοτικό.

 Σε πρώτη φάση, ο επιλεγείς υποψήφιος θα προσληφθεί με σύμβαση έργου και με διαπραγματεύσιμες αποδοχές, ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία του.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων καθώς και των εγγράφων που θα τις συνοδεύουν είναι η 28 Φεβρουαρίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην έδρα του Ιδρύματος, Θεμιστοκλέους 5, 8ος όροφος, Αθήνα, Τηλ.210-3838190, ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, εκφράζουν τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τον εκλεκτό και αγαπητό συμπατριώτη μας Βρεττό Κυπριώτη,  για την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου Ελβίρας, η οποία ξεχώριζε τόσο ως άνθρωπος, για την καλοσύνη, την πραότητα και την σεμνότητα του χαρακτήρα της, όσο και ως επιστήμων (ιατρός), για την πάντοτε πρόθυμη και αφιλοκερδή αρωγή  που παρείχε σε κάθε Κυθήριο που ζητούσε τη βοήθεια της.

Στις 13 Αυγούστου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, εκτελώντας την ομόφωνη απόφασή του της 4ης Ιουλίου 2022, με την οποία ο John Kallinicos από το Brisbane της Αυστραλίας ανακηρύχτηκε Μεγάλος Ευεργέτης, και η κοινωφελής Εταιρεία  Panaghia Myrtidiotissa Ltd.του Brisbane την οποία διευθύνει, αναβαθμίστηκε από Ευεργέτης σε Μεγάλο Ευεργέτη του Γηροκομείου Κυθήρων, τους απένειμε τιμητικές πλακέτες. Την πλακέτα για λογαριασμό της Εταιρείας παρέλαβε το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου Anthony Konomos. Τα ονόματα των δύο τιμωμένων θα αναρτηθούν στην μεγάλη πλάκα ευεργετών του Γηροκομείου.

 Το Τριφύλλειο Ίδρυμα τίμησε τον John Kallinicos για τις συνεχείς διαχρονικές προσπάθειές του να εξασφαλίσει μεγάλες δωρεές από την Panaghia Myrtidiotissa Ltd., και την Εταιρεία για την γενναιόδωρη συνολική χορηγία της 400.000 δολαρίων Αυστραλίας. Η πρώτη δόση των 200.000 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε για την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου του γηροκομείου, ενώ το εναπομείναν υπόλοιπο  των 200.000 δολαρίων  θα διατεθεί για την κάλυψη μέρους των προ-υπολογιζόμενων δαπανών 1 εκατομμυρίου Ευρώ για την συνολική ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του γηροκομείου.

Λόγω λήψεως των απαραιτήτων μέτρων προστασίας από τον Κορωνοϊό, η απονομή έγινε αναγκαστικά με μια σεμνή  τελετή στο κτίριο του παλιού σχολείου Φρατσίων, χωρίου καταγωγής του Καλλίνικου, και με την παρουσία, μόνον, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τριφυλλείου Ιδρύματος και των μελών της Τοπικής Εφορίας του Γηροκομείου.

 

 

 

Το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλους τους Κυθηρίους για τα παρακάτω.

  1. Στις αρχές Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η δεύτερη ετήσια έκθεση επιθεώρησης του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων. Σημειώνεται ότι οι επιθεωρήσεις αυτές από τις αρμόδιες αρχές περιλαμβάνουν σωρεία παραμέτρων που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, ασφάλεια, υγειονομικές συνθήκες, όρους διαβίωσης των τροφίμων, συμπεριφορά του προσωπικού και πολλά ακόμη θέματα που σχετίζονται με όλους τους όρους λειτουργίας του Ιδρύματος. Και αυτή η έκθεση των συμπερασμάτων της επιθεώρησης αποτελεί επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών του Ιδρύματος και του προσωπικού και επιβεβαίωση της εύρυθμης λειτουργίας και της σωστής παροχής υπηρεσιών στους τροφίμους. Παραθέτουμε παρακάτω μία παράγραφο από τα συμπεράσματα της έκθεσης:

«Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, διαπιστώθηκε ότι οι τρόφιμοι ήταν φροντισμένοι και καθαροί. Οι χώροι των θαλάμων, αλλά και οι κοινόχρηστοι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, από άποψη συνθηκών υγιεινής. Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε ορισμένους από τους χώρους φιλοξενίας έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντικατάστασης δαπέδων και γενικότερα ανακαίνισης.

Πιο συγκεκριμένα η τραπεζαρία και ένα δωμάτιο στον Α΄ όροφο είναι ήδη ανακαινισμένα, ενώ όπως ανέφερε η Διοικητική Υπεύθυνη της Μονάδας το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν όλες οι εργασίες ανακαίνισης που είχαν διακοπεί λόγω συνθηκών covid-19 και των μέτρων που είχαν επιβληθεί, βάσει σχετικών διατάξεων.

Η Μονάδα σε σχέση με την οργάνωση και λειτουργία της, εξασφαλίζει υγιεινή διαμονή και ασφαλή διαβίωση στους τροφίμους. Οι συνθήκες διαβίωσης των περιθαλπόμενων στην Μονάδα κρίνονται ως καλές.

Αναφορικά, με την επικοινωνία των ωφελούμενων ηλικιωμένων με τα συγγενικά τους πρόσωπα, την παρούσα χρονική περίοδο τηρούνται οι συνθήκες διενέργειας των επισκεπτηρίων, βάσει της εγκυκλίου που είχε κοινοποιηθεί από την Υπηρεσία και αφορούσε όλες τις Μ.Φ.Η.»

  1. Επί τη ευκαιρία ενημερώνουμε όλους τους Κυθηρίους ότι το Ίδρυμα βρίσκεται στη διαδικασία επισκευής και αναμόρφωσης όλων των εσωτερικών χώρων ενδιαίτησης και διαμονής των τροφίμων και οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι, μέρος των οποίων θα προέρχεται από προσφορές δωρητών. Επ’ αυτών θα ακολουθήσουν ενημερώσεις με νέες ανακοινώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι προ ολίγων ετών ολοκληρώθηκε η εξωτερική θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση του κτηρίου.
  2. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Οίκος Ευγηρίας δεν έχει λάβει εδώ και δύο δεκαετίες την παραμικρή κρατική ενίσχυση, καίτοι προσφέρει καταφύγιο και περίθαλψη σε πολλούς γέροντες και ανήμπορους και φορολογείται βαρύτατα από το κράτος με δυσβάστακτους φόρους ακίνητης περιουσίας.

 

Για το Δ.Σ. του Τριφυλλείου Ιδρύματος

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

 Δρ Εμμ. Καλοκαιρινός                                                     Δρ Νικ. Γλυτσός

 

Στην Αθήνα σήμερα την 31η  Μαΐου 2021 ημέρα Δευτέρα

τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων συνήλθαν

σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση, μόλις πληροφορήθηκαν την πρόωρη απώλεια της εκλεκτής Κυθήριας

 ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΘΗ-ΚΑΣΙΜΑΤΗ

 η οποία, επί σειράν ετών, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο νησί μας και τους Κυθήριους, ως μέλος του Δ.Σ. της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών και του Δ.Σ. του Κ.Ι.Π.Α., πρωτίστως όμως  ως μέλος, για μια ολόκληρη οκταετία, του Δ.Σ. του Ιδρύματός μας, διακρινόμενη πάντοτε για τον σεμνό, διακριτικό, δοτικό και ανυστερόβουλο χαρακτήρα της

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

  1. Να εκφράσει  τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά του  στον σύζυγό της, τον αγαπητό σε όλους μας Μανώλη Κασιμάτη, και τους λοιπούς οικείους της,
  1. Να διαθέσει στη μνήμη της το ποσόν των τριών χιλιάδων (3.000,00) Ευρώ υπέρ των τροφίμων του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων «Κασιμάτειον»,
  1. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά της,
  1. Να δημοσιεύσει το ψήφισμα σε όλα τα κυθηραϊκά μέσα ενημέρωσης καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

 

ΑΘΗΝΑ  31 Μαΐου 2021

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δρ. ΕΜΜ. Γ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ                                             Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΓΛΥΤΣΟΣ

 

ΤΑ  ΜΕΛΗ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ,

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΜΙΟΥ,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ-ΓΛΥΝΟΥ

Στα Κύθηρα, σήμερα, την 26ην  Απριλίου 2021 ημέρα Δευτέρα, η Τοπική Εφορία του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων «ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΟΝ» μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του

  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΥΘΕΡΗ

 ο οποίος, επί μακράν σειράν ετών, διετέλεσε μέλος και Αντιπρόεδρος της Τοπικής Εφορίας του Γηροκομείου, από δε τις θέσεις αυτές εργάστηκε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια  για  το καλό του Γηροκομείου μας και του Νησιού μας γενικότερα και τιμώντας την μνήμη του,

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

  1. Να εκφράσει  τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά της  στην οικογένεια του εκλιπόντος, επισημαίνοντας ότι η λύπη των μελών της Τ.Ε. επιτείνεται από το γεγονός ότι, λόγω των γνωστών κατ’ οίκον περιορισμών που ισχύουν,  δεν τους επιτρέπεται να παρασταθούν αυτοπροσώπως στην εξόδιο ακολουθία, όπως θα ήθελαν,
  1. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος,
  1. Να δημοσιεύσει το ψήφισμα στον κυθηραϊκό τύπο και στην ιστοσελίδα του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων.

 

Κύθηρα,  26 Απριλίου 2021

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                       ΣΟΦΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

ΤΑ  ΜΕΛΗ

ΣΑΜΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ, ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Οίκος Ευγηρίας Κυθήρων «ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΟΝ»  ζητά  νοσηλευτή/τρια   (ΠΕ ή ΤΕ) με τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών για μόνιμη απασχόληση στο Γηροκομείο.

 

ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ:

- Ασκεί την νοσηλευτική πρακτική σύμφωνα με τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας και τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς.

- Μεριμνά για την παροχή της κατάλληλης νοσηλευτικής φροντίδας στους τρόφιμους του Γηροκομείου.

- Εφαρμόζει τα νοσηλευτικά πρωτόκολλα και φροντίζει για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

 

Παρέχεται στέγη και σίτιση εντός του Γηροκομείου για τους ενδιαφερόμενους νοσηλευτές ή νοσηλεύτριες  από άλλες περιοχές εκτός των Κυθήρων.

 

Αποστείλατε βιογραφικό έως 27/04/2021 στο e-mail: trifylio@otenet.gr  ή στo FAX:  2736 0 33304.  Πληροφορίες στο τηλ. 2736 0 33301.

 

Τα Mέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Τριφυλλείου Ιδρύματος  θεωρούν υποχρέωσή τους να απευθύνουν  βαθύτατα συλλυπητήρια στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος, κ. Γαβρίλη Νικηφοράκη, ο οποίος επί δεκαετίες προσφέρει σε αυτό τις πολύτιμες υπηρεσίες του, για την απώλεια της λατρευτής συζύγου του Λένας, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Τον ίδιο, τον γιο τους και όλη την οικογένειά τους συνοδεύουν οι ευχές όλων μας να διατηρήσουν την ανάμνηση της Λένας με υγεία,  για όσο περισσότερα χρόνια επιτρέψει ο Δημιουργός.

Εις μνήμην της κατετέθη το ποσό των  300,00 ευρώ υπέρ των τροφίμων του Γηροκομείου Κυθήρων.

 

Αθήνα, 1/3/2021

 

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΛΥΤΣΟΣ,

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΝΟΥ-ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ,  ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ,

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ-ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΗ

Τριφύλλειο Ίδρυμα και ΚΙΠΑ προσφέρουν tablets για τους μαθητές των Κυθήρων

Σε μία σημαντική συνεργασία προχώρησαν τα δύο Ιδρύματα των Κυθήρων, Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων και Κ.Ι.Π.Α. για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων. Συγκεκριμένα, προσέφεραν στα σχολεία 42 tablets, με τα οποία θα μπορούν οι μαθητές όχι μόνο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, όσο αυτά διαρκέσουν, αλλά και να υποστηρίξουν τις σχολικές τους εργασίες γενικότερα.

Έτσι, βελτιώνεται η πρόσβαση των μαθητών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία άμεσα και όποτε αυτή καταστεί απαραίτητη. Παράλληλα, τα tablet είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών για να συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στην εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες αλλά και στην εξάσκηση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Τα tablet θα είναι κτήμα των σχολείων, αποτελώντας έτσι πολύτιμο εργαλείο και για τις επόμενες χρονιές.

Το Τριφύλλειο Ίδρυμα αγόρασε και προσέφερε 28 tablets για τα δύο Δημοτικά σχολεία και το Κ.Ι.Π.Α. 14 για τα δύο Νηπιαγωγεία. Το συνολικό κόστος για τις 42 συσκευές ανήλθε περίπου στα 7.200 ευρώ. Τα tablets έχουν ήδη αγορασθεί και θα παραδοθούν άμεσα στα σχολεία.  

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε δραματικά τις ζωές όλων μας, πολλές φορές χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε στην νέα αυτή κατάσταση. Όπως και αλλού, έτσι και στα Κύθηρα, επέφερε σημαντικές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωή του τόπου. Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές μας και ελπίζουμε σύντομα τα σχολεία του νησιού να γεμίσουν ξανά ζωή και να εξομαλυνθούν οι εκπαιδευτικές προσπάθειες των δασκάλων.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων: Από το 1948, το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων προσφέρει αδιάλειπτο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στα Κύθηρα και τους Κυθήριους. Αποτελεί όραμα του ιδρυτή του και ευεργέτη Νικόλαου Ι. Τριφύλλη. Μεταξύ των μεγάλων έργων του Ιδρύματος, συμπεριλαμβάνονται το Τριφύλλειο Νοσοκομείο στον Ποταμό, η συντήρηση του Γηροκομείου Κυθήρων, η στέγαση φοιτητών και το Τριφύλλειο Μέγαρο Κυθηρίων, στο οποίο εδρεύει, στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο και φιλοξενεί τα γραφεία άλλων κυθηραϊκών σωματείων. Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ): Από το 2006, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα αναδεικνύει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια αλλά και με την αποκατάσταση των παραδοσιακών μονοπατιών, μεταξύ άλλων. Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα / Facebook / Instagram

 

Αθήνα, 5/1/2021